KÖKSTRÄDGÅRDEN
tillbaka till startsidantill sida 1till sida 2till sida 3till sida 4till sida 5till kontakt

Köksträdgården är hjärtat av vår lilla trädgård - köket. Jag kallar den gärna skafferiet också. Där gör vi det alla borde göra i sin trädgård - odla ätbart! Det blir allt från morötter och potatis till kryddor och örter. Men främst JORDGUBBAR! Det finns ingen frukt eller bär som toppar en solmogen färsk jordgubbe direkt från det egna landet.

Vår odling sker främst i våra 7 pallkragar. Jag provar mig fram vad som funkar och hur man borde göra för bästa resultat, men självklart lite läsning också. I denna delen av trädgården finns det även krusbär och vinbär och några amplar längs spaljén med ampeljordgubbar. Dessutom finns komposten i hörnet nära till hands eftersom det alltid blir lite rensning och plockandet här. Eftersom fåglarna också är tokförtjusta i våra jordgubbar får vi trä över nät när de börjar mogna.

Pallkragarna är smidiga att odla i men rätt är så gamla och redan för murkna. Jag har börjat fundera på en ny lösning med 4 lite större odlingsbäddar i en kvadrat och en liten i mitten helt enligt den medeltida klosterträdgården. Att ha olika lådor gör det enkelt att rotera olika grödor så att man undviker sjukdomar och lakar ur jorden.

skafferiet
Kika in på min bloggsida.
©Anja Rackwitz maila mig